null

Connectiviteit, Mobile & Trunking

Copaco Cloud

brengt de connectie tussen Microsoft Teams en Telefonie

Als een van de grootste distributeurs op het gebied van It en Tech hardware startte Copaco in een heel vroeg stadium met een CloudMarketPlace, waarop alle ICT-dienstverleners hun applicaties konden bestellen. Ondertussen is Copaco Cloud uitgegroeid tot belangrijke spil in clouddiensten. Daar weer in het midden staan de pakketten van Microsoft, waarvan Microsoft365 het meest verkochte product met daarin MS Teams als opkomend communicatietool.  Copaco Cloud biedt sinds recentelijk ook de mogelijkheid om MS Teams te gebruiken als telefonie-platform.

 

Teams als startpunt van elke communicatie

Midden in de Covid-19 periode toen iedereen plots thuis aan het werken was, konden we dankzij videobellen en vergaderen toch contact met elkaar houden. Natuurlijk werd er in die periode ook ontzetten veel gebeld en nam de communicatie op alle platform explosief toe. Microsoft heeft Teams ontwikkeld als centrale spil in elk intern-,  en extern communicatieproces. Maar er is natuurlijk ook telefonie – mobiel en vast – dat in elke organisatie wordt gebruikt voor de dagelijkse contacten.  Dus waarom niet deze twee zaken integreren zodat mensen ook vanuit MS Teams kunnen bellen. Chat in plaats van E-mail en agenda worden immers ook steeds meer naar Teams verhuist.

Adviseur zoeken

Copaco is geen organisatie die rechtstreek diensten en producten levert aan zakelijke gebruikers. Daarvoor heeft ze een heel groot netwerk van zakelijke ICT-diensverleners die regionaal of net sector specialiteit werken. Wilt u weten welke adviseur er uw sector of regio zit, neem dan gerust even contact op met onze sales-medewerkers. Die nemen de telefoon op in Teams en helpen u graag verder.

Neem contact met ons op

Bezoek de Website van Copaco Cloud

SIP-Trunk

Copaco Cloud biedt nu ook de mogelijkheid/service om met een direct-routing oplossing van MS Teams een volwaardige telefonie-oplossing te maken. Zo kunnen medewerkers ook vaste en mobiele nummers vanuit hun Teams Client op de laptop of smartphone bellen. En uiteraard kunnen ze ook daar gebeld worden. En zo maakt het dus niet meer uit waar iemand zich bevindt om ‘de vaste lijn’ aan te nemen. Recepties kunnen vanuit overal bediend worden en telefoontjes kunnen worden doorgezet of elders worden opgenomen. Dankzij deze zogenaamde SIP-trunk is MS Teams aangesloten op het nationale en daarmee ook intenationale telefoonnetwerk.

Belbundels

Uiteraard zullen er ook steeds meer gesprekken en vergaderingen direct in Teams worden afgehandeld. Deze zijn dan sowieso vrij van beltarieven, afgezien van het dataverbruik dat – zeker bij mobiel- wel berekend wordt. Maar voor de gesprekken naar vaste en mobiele nummers kunnen er belbundels tegen scherpe tarieven worden aangeschaft Copaco Cloud, die gelden voor individuele gebruikers, voor afdelingen of voor totale organisaties. Medewerkers kunnen dan ook via hun mobiele Teamsapp bellen, hetgeen als grote voordeel heeft dat gesprekken via de databundels gaan icm de centrale belbundels. Daarmee gaat de bereikbaarheid omhoog en de kosten omlaag.